Popis
Medovica je pre nás veľkou výzvou, okrem množstva rôznych cukrov a minerálov, je aj prírodným antiseptikom, ktoré sa nerado podvoľuje kvasnému procesu. Po destilácií v sebe nesie odkaz svojho pôvodu, vracia nás na lúky plné kvetou a včelieho propolisu, medový zaver je oslavou pracovitosti, v každom životnom okamihu. Vyrobiť z medu čistý destilát (nie medovinu) je umenie. Jedným z dôvodov je, že med obsahuje až 24 rôznych druhov cukru. Okrem špeciálnych čisto kultúrnych kvasiniek si výroba vyžaduje maximálnu precíznosť, aby bolo z medu vyťažené maximum. Medová pálenka s kvetinovou, medovou vôňou na podnebí a intenzívnym rozvojom medovej chuti v závere.
Nami doporučená teplota podávania a skladovania je od 16-18°C.
Pri teplotách pod cca 7°C dôjde k miernemu zakaleniu destilátu z dôvodu vyzrážania sa aromatických olejov.
Nieje najmenší dôvod naše destiláty chladiť, kôli tým úžasným a pracne získaným aromatickým olejom to vlastne pijeme.